Strony

20 marca 2014

Pasta na kanapki z awokado.

Hej! ;) Dziś przepis na fajną pastę do kanapek. Nie dość, że zawiera dużo witamin to jeszcze wzmacnia odporność (zasługa czosnku). Awokado albo się kocha albo nienawidzi, tak się mówi. Ja je po prostu lubię. Nie jestem ani po jednej, ani po drugiej stronie. :)




Czego potrzebujemy do wykonania pasty:
  • dojrzałe awokado (jeśli kupicie w sklepie twarde można owinąć je w papierowy ręcznik, wtedy dojrzeje szybciej)
  • cytryna
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
Jak przygotować pastę:
1. Rozgnieść widelcem awokado na miazgę (owoc powinien mieć konsystencję masła).
2. Ząbek czosnku przepuścić przez praskę (żeby był rozdrobniony to najlepiej kilka razy).
3. Skropić sokiem z cytryny (dowolną ilością).
4. Doprawić solą i pieprzem.
Gotowe! Jak widzicie przepis jest banalnie prosty, szybki i łatwy. Ja na moje kanapki położyłam kiełki, żeby było jeszcze zdrowiej. Porcja wystarcza na 4 kanapki. Polecam wypróbować ten sposób na pastę, bo jest na każdą kieszeń. A Wy lubicie awokado?

Do napisania! ♥