Czego potrzebujemy do wykonania pasty:
- dojrzałe awokado (jeśli kupicie w sklepie twarde można owinąć je w papierowy ręcznik, wtedy dojrzeje szybciej)
- cytryna
- ząbek czosnku
- pieprz
- sól
Jak przygotować pastę:
1. Rozgnieść widelcem awokado na miazgę (owoc powinien mieć konsystencję masła).
2. Ząbek czosnku przepuścić przez praskę (żeby był rozdrobniony to najlepiej kilka razy).
3. Skropić sokiem z cytryny (dowolną ilością).
4. Doprawić solą i pieprzem.
2. Ząbek czosnku przepuścić przez praskę (żeby był rozdrobniony to najlepiej kilka razy).
3. Skropić sokiem z cytryny (dowolną ilością).
4. Doprawić solą i pieprzem.
Gotowe! Jak widzicie przepis jest banalnie prosty, szybki i łatwy. Ja na moje kanapki położyłam kiełki, żeby było jeszcze zdrowiej. Porcja wystarcza na 4 kanapki. Polecam wypróbować ten sposób na pastę, bo jest na każdą kieszeń. A Wy lubicie awokado?
Do napisania! ♥
Oj nie mogę czosnku :( a awokado jakoś jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńMyślę, że bez czosnku nie byłoby takie złe, dodałabym wtedy więcej pieprzu i cytryny. Polecam spróbować awokado. :)
UsuńKiełki uwielbiam, ale do awokado jakoś nie mogę się przekonać ;-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam awakodo,na pewno wykorzystam przepis:) swietny blog
OdpowiedzUsuńDziękuję! :) Smacznego.
Usuńbardzo lubię ;) i mam teraz na nią apetyt :)
OdpowiedzUsuńNie znam tej pasty, ale widzę że trudne do zrobienia nie jest , a to sobie cenię:)Jak nie zapomnę o avwokado to spróbuję zrobić.
OdpowiedzUsuńPolecam! :)
UsuńUwielbiam awokado. Czesto je jem na rozne sposoby. Najczesciej kroje do kanapki :))
OdpowiedzUsuń